Nyhetsbrev

Publicerad
2018-08-29 10:30:13
Uppdaterad
2018-08-29 11:21:11
Skribent
Antonios Loizos

Hej alla medlemmar i BLU!

Hoppas ni har haft en skön sommar och är laddade inför hösten som snart står framför oss!
Vi i styrelsen ser fram emot höstens agenda och är peppade för nya tag vad gäller hur vi kan göra vår utbildningssituation ännu bättre!

 

Utbildningsenkät

Under september månad kommer vi skicka ut vår årliga utbildningsenkät som rör frågor kring tillgången till SK-kurser och självstudietid. Vi vore jättetacksamma om så många som möjligt kan ta sig tid att svara på enkäten då den kommer användas som en del av beslutsunderlaget för Utbildningsutskottet i möte med Socialstyrelsen angående vilka SK-kurser som ska prioriteras och upphandlas för ST-läkare i pediatrik kommande år.

Nya styrelsemedlemmar

Arbetet i BLU drivs på ideell basis av aktiva röster inom medlemskåren och styrelsen. Vi i styrelsen tycker det är jättekul att driva fram frågor som rör vår utbildning och det ska mindre till än vad man tror för att påverka och få fram ändringar om man bara vill! BLU önskar nu att få in nya personer till styrelsen. Om du tycker det är kul att träffa kollegor från hela Sverige och driva fram ändringar som gör vår utbildning ännu bättre är BLU definitivt något för dig! Det är en fördel om du är i början av sin ST, men absolut inte ett krav. Om du är intresserad skriv ett mail med en kort presentation av dig själv till info@blu.to.

BLU konferens

Slutligen önskar vi även att påminna om BLU-konferensen som tar plats i Stockholm 8-9:e november då det fortfarande finns platser kvar. Årets minikurs handlar om primär immunbrist hos barn och Mikael Sundin från ALB Huddinge ska föreläsa för oss. Konferensen är kostnadsfri och BLU bjuder på luncher, fika och hotellövernattning. Först till kvarn gäller! Detta är ett roligt tillfälle att träffa ST-kollegor från hela landet och diskutera utbildningsfrågor och utbyta erfarenheter! För mer information och anmälan se BLUs hemsida.

 

God sensommar och trevlig höst önskar styrelsen i BLU genom ordförande Henriette Loizos

 

forum Kommentarer

Kommentera