Grattis Petter Malmborg – årets ST handledare i pediatrik 2016

Publicerad
2016-05-06 14:13:30
Skribent
Antonios Loizos

I samband med Svenska Barnläkarföreningens årsmöte vid Barnveckan i Östersund den 27 april utdelades föreningens pris till Årets ST handledare i Pediatrik 2016.

Utmärkelsen, som består av diplom, blommor och en prischeck på 10.000 kronor, tilldelas den barnläkare som under det gångna året gjort den mest värdefulla insatsen för ST-läkare i pediatrik i Sverige.

Årets pristagare blev Petter Malmborg, barngastroenterolog vid Sachsska Barnsjukhuset i Stockholm.

Handledarepris 2016

Petter får priset för att han aldrig missar ett tillfälle att utbilda och håller miniföreläsningar under rond eller vid frågor om mottagningspatienter. Han skickar ofta mail om han träffat en patient som en ST-läkare tidigare sett och påpekar bra saker eller förbättringsförslag till handläggning med en vetenskaplig förklaring bakom. Han ifrågasätter även vedertagna “sanningar” – det är så vården kommer framåt. Petter bidrar också till ett positivt klimat och stöttar alltid som bakjour. Oavsett vem Petter har framför sig klarar han av att förmedla sitt budskap på ett förståeligt, minnesvärt och inspirerande sätt. Sammanfattningsvis föregår Petter med gott exempel genom sitt sätt att handleda och att många blir inspirerade att följa i hans fotspår.

Vid prisutdelningen framhöll Petter vikten av att fortsätta uppmuntra handledning och utbildning och tackade BLF för att man instiftat ett handledarpris.

Priset delades ut första gången år 2015. Då vann Johanna Lindqvist från Umeå. Priset kommer nu att bli en årligen återkommande företeelse och nomineringar för 2017 års pris tas emot av BLU, Nätverket för Barnläkare under Utbildning, från årsskiftet och framåt.

 

forum Kommentarer

Kommentera