Årets ST-handledare i pediatrik 2022

Publicerad
2022-06-09 09:22:29
Skribent
webmaster

Lotta Nordenhäll, barnläkare vid Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, har blivit utsedd till Årets ST-handledare 2022.

– Jag är så väldigt glad, överraskad, rörd och tacksam över detta pris och den fina motiveringen, säger Lotta.

Utmärkelsen tilldelas den barnläkare som under det gångna året har gjort den mest värdefulla insatsen för ST-läkarna i pediatrik i Sverige.

Så här löd motiveringen från ST-läkarna vid Sachsska:

”Charlotta Nordenhäll är vår idol!

Hon är fantastisk på att omsätta teori till praktik. Hon ser alla forum som ett utbildningstillfälle där hon på ett pedagogiskt och prestigelöst sätt delar med sig av kunskap. Hon är vår interna Google!

Hon handleder oss ST-läkare exemplariskt och möter en där man är. Det känns både roligt, lärorikt och tryggt att ha henne som bakjour. Hon är en förebild i sin interaktion med olika yrkeskategorier och hur hon bemöter patienterna.

Hon har dessutom en fantastisk personlighet som sprider positiv energi, glädje och roliga historier. Det finns bara en av Lotta och vi är så glada att hon jobbar hos oss. Vi önskar att alla ST-läkare hade en Lotta i sitt liv!”