Nominera årets bästa handledare i pediatrik!

Publicerad
2018-02-01 20:22:58
Uppdaterad
2018-02-22 21:09:18
Skribent
Antonios Loizos

Det är nu dags att nominera just din kandidat till priset ”Årets ST handledare i pediatrik”!

VAD?

Priset instiftades av BLF år 2015 för att lyfta fram och uppmuntra de värdefulla utbildningsinsatser som görs varje dag runt om i Sverige. År 2017 gick priset till Yinghua Li, Neonatolog, Karolinska Universitetssjukhuset.

Priset, som förutom äran består av blommor, diplom och 10.000 kronor kommer att delas ut under Barnveckan i Västerås.

VEM?

Priset skall tilldelas den Barnläkare (färdig specialist) som under det gångna året har gjort den mest värdefulla handledarinsatsen för ST-läkare i pediatrik i Sverige. Det kan röra sig om såväl ST läkares huvudhandledare som kliniska handledare under någon särskild placering. Även studierektorer som har gjort fina insatser inom handledning kan nomineras.

Vem kom du att tänka på just nu?

HUR?

Nomineringarna, bestående av namn, mailadress och hemklinik för den nominerade samt en väl avvägd motivering på max ca 100 ord skickas till BLUs ordförande via e-mail till info@blu.to

Pristagaren utses av en kommitté bestående av representanter för BLU och BLFs utbildningsutskott. I urvalsprocessen tas hänsyn till motiveringarnas kvalitet samt antalet nomineringar. Mer information om priset och dess nominerings- och urvalsprocess finns att läsa på BLUs hemsida.

Alla nominerade kommer att få vetskap om nomineringen i fråga.

NÄR?

Senast den 4:e mars 2018 .

 

Bra handledning ska vara en självklar del av ST läkarnas utbildning, så se till att bidra till en sådan kultur genom att visa er uppskattning för de som föregår med gott exempel – ta chansen att nominera nu!

 

 

forum Kommentarer

Kommentera