Grattis Helena Thulin – Årets ST handledare i pediatrik 2019!

Publicerad
2019-04-03 18:52:32
Skribent
Antonios Loizos

Under det vetenskapliga programmet på Barnveckan i Örebro utdelades BLFs pris till årets ST handledare i Pediatrik 2019.

Utmärkelsen, som består av diplom, blommor och en prischeck på 10.000 kronor, tilldelas den barnläkaren som under det gångna året gjort den mest värdefulla insatsen för ST-läkare i pediatrik i Sverige.

Årets pristagare blev Helena Thulin, biträdande överläkare och barngastroenterolog vid Sachsska Barnsjukhuset i Stockholm.

Helena blev nominerad gemensamt av hela ST-läkargruppen på Sachsska med följande nominering:

”För Helena Thulin är det en självklarhet att handleda oss ST-läkare, såväl som övriga kollegor. Med stort engagemang och ett leende på läpparna tar sig Helena alltid tid att lyssna, utbilda och vid behov följa upp såväl stora som små frågor som har diskuterats.

Helena är en pedagogisk gigant som får de svåraste situationer att framstå som enkla efter en stunds handledning. Helena har den fantastiska förmågan att få oss ST-läkare att växa i vår roll, att våga fatta beslut, att ta ansvar och att utvecklas.

Tack vare Helenas föredömliga sätt att handleda vill också vi handleda andra”.

BLU vill säga ett stort grattis till Helena Thulin och vill också passa på att tacka alla handledare runt om i landet som gör ett fantastiskt jobb i att vägleda och utbilda framtida ST läkare i pediatrik!

forum Kommentarer

Kommentera