Handledarpris 2021

Publicerad
2021-05-14 22:18:51
Uppdaterad
2021-05-14 22:19:10
Skribent
Antonios Loizos

Vem ska få årets handledarpris?!

Det är nu dags att nominera din kandidat. Den där personen som alltid tar sig den där extra tiden att undervisa, som hjälper dig att utvecklas som läkare och som lyfter dig i svåra situationer och ger konstruktiv kritik så du kan växa.

Priset instiftades av BLF år 2015 för att lyfta fram och uppmuntra de värdefulla utbildningsinsatser som görs varje dag runt om i Sverige. Priset, som förutom äran består av blommor, diplom och 10 000 kronor delas ut under Barnveckan.

Priset skall tilldelas den barnläkare (färdig specialist) som under det gångna året har gjort den mest värdefulla handledarinsatsen för ST-läkare i pediatrik i Sverige. Det kan röra sig om såväl ST-läkares huvudhandledare som kliniska handledare under någon särskild placering. Även studierektorer som har gjort fina insatser inom handledning kan nomineras.

Nomineringarna, bestående av namn, mailadress och hemklinik för den nominerade samt en väl avvägd motivering på max ca 100 ord skickas till BLUs ordförande via e-mail till blu@barnlakarforeningen.se

Pristagaren utses av en kommitté bestående av representanter för BLU och BLFs utbildningsutskott. I urvalsprocessen tas hänsyn till motiveringarnas kvalitet samt antalet nomineringar.

Vi vill gärna ha din nominering innan 29/8 för att hinna meddela vinnaren i god tid innan Barnveckan. Där jag hoppas vi ses!

Varma hälsningar,

Styrelsen i BLU genom ordförande Catrin Hansson

 

 

forum Kommentarer

Kommentera