Om oss

BLU är nätverket för alla ST-läkare och nyblivna specialister. Du blir medlem i BLU genom att gå med i specialistföreningen BLF, det kostar inget extra. BLU drivs till 100% på frivillig basis. Nätverket får bidrag från BLF, men ingen ersättning går till styrelseledamöterna. Syftet med BLU är att bevaka framför allt frågor rörande utbildning (fackliga frågor drivs av SYLF), men minst lika viktig är målsättningen att vara ett forum för yngre barnläkare, att skapa tillfällen för medlemmar från olika sjukhus och delar av landet att träffas och utbyta erfarenheter. Av allt detta följer att ju fler som hjälps åt och engagerar sig, desto större nytta får vi alla ut av BLU!

Tips till nya ST

BLUs nya hemsida har adressen http://blu.barnlakarforeningen.se och epost skickas till info@blu.to. På hemsidan finns mycket matnyttig information, inte minst under rubriken ”Tips för din ST”, med bl.a. exempel på ST-kontrakt och andra dokument och länkar som rör specialiseringstjänstgöringen. Botanisera i länksamlingen. Tveka inte att skriva inlägg, kommentarer eller tipsa oss om länkar (maila info@blu.to).

Kontaktpersoner

BLUs ambition är att det på varje klinik finns minst en, gärna flera, kontaktpersoner för BLU. Det enda som förväntas är att dessa känner ett litet ansvar för att hålla sina kollegor och studierektorer informerade om aktuella BLU-frågor. Här på webbplatsen finns en lista över aktuella kontaktpersoner. När det är dags att lämna över stafettpinnen meddelar ni bara info@blu.to så att vi kan hålla listan uppdaterad.

Relaterade sidor


access_time 2016-04-05 11:36:10